Fotoboek    Home    Start      Nieuws      Informatie    Potgrond actie    Bestellen    Concerten    Fotogalerij    Contact    Links    Repetities    Leden

Zomers concert in Bostheater Ommen ,09.06.2018

Onder ideale weersomstandigheden verzorgde het Oost-Nederlands Mannenkoor op zaterdagavond 9 juni een openluchtconcert in het natuurrijke Bostheater op de Besthemerberg bij Ommen. De zangers uit dit bijna 220 man tellende grote koor zijn afkomstig uit het Hoogeveens Chr. Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, en staat onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman.
Al ver voor aanvang stroomde de tribune vol met zo'n 1200 bezoekers, die een bijzonder sfeervolle avond beleefden, want het grote en massieve mannenkoor, ondersteund door bongospeler monsieur Bernard en door twee doedelzakspelers en snaredrum, zorgde voor een aaneenschakeling van kleine en grote pareltjes.
Het concert startte met het krachtige ‘Te Deum Laudamus', met een gevoelvolle voortzetting met ‘Dona Nobis Pacem', ‘Das Morgenrot', en ‘Halleluja' van Leonard Cohen. In het middendeel volgden onder andere ‘Speeltuin' van Marco Borsato, ‘One hand one heart' uit de West Side Story van Leonard Bernstein, en ook daverden een paar Russische soldatenliedjes voorbij. Het concert eindigde met het bekende Mexicaanse ‘Sierra Madre' en het machtige Schotse lied ‘Mull of Kintyre' van oud-Beatle Paul McCartney. Een toegift ontbrak niet want samen met het publiek sloot het koor het concert af met de melancholieke Schotse ballade ‘Auld lang syne', een afscheidslied.
Een afscheid voor altijd? Dat valt te betwijfelen, want Jan Hekman, voorzitter van het Ommer Mannenkoor dat samen met de Stichting Bostheater dit concert organiseerde, zinspeelde er al op: wie weet komt er volgend jaar een vervolg.

Overige artikelen:
Potgrondactie 2019